Tarihçe

Bölümümüz, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde 1997 yılında faaliyete geçmiş ve 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir. Bölümümüzde lisans düzeyinde Fen Bilgisi Eğitimi, İlköğretim Matematik Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi, Sınıf Eğitimi ve Sosyal Bilgiler Eğitimi olmak üzere 5 Anabilim Dalı bulunmaktadır.

Ayrıca SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü  İlköğretim Ana Bilim Dalı bünyesinde İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Bilim Dalı yüksek lisans ve doktora programı, İlköğretim Sosyal Bilgiler Eğitimi Bilim Dalı yüksek lisans ve doktora programı, İlköğretim Sınıf Eğitimi Bilim Dalı yüksek lisans programı, İlköğretim Matematik Eğitimi Bilim Dalı yüksek lisans programı ve Değerler Eğitimi Bilim Dalı yüksek lisans programları bulunmaktadır.

Mezunlarımız Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okullarda öğretmenlik yapabildikleri gibi yüksek lisans ve doktora çalışmalarıyla akademik hayata da atılabilmektedir.